Портокаловият сок е една от най-здравословните напитки, която има много предимства, включително укрепване на имунитета, намаляване на признаците на стареене, предотвратяване на рак, премахване на токсините от тялото и подобряване на кръвообращението и кръвното налягане. Най-важната характеристика на портокаловия сок е, че е много богат на витамин С .Той е един от водоразтворимите витамини, които имат антиоксидантни свойства.

Независимо дали ги наричамe мандарини, или клементини, всички те са различни сортове, които принадлежат към семейството на мандарините. Този цитрусов плод има множество ползи за здравето. Tрадиционната китайска медицина използва кората от мандаринa като лекарство. Освен богатото съдържание на витамини, в мандарините има и голямо разнообразие от фитонутриенти, които могат да предпазят клетките от увреждане, да намалят възпалението и риска от сърдечно-съдови заболявания .

Нарът е идеален помощник в борбата с килограмите. Отстранява акумулираните токсини, притежава диуретични свойства и засища апетита. Редовната консумация на нар под формата на плод или сок подпомага работата на сърцето и кръвообращението като цяло.

Със своя свеж аромат, лимоновият сок често намира приложение в ежедневието ни като добавка към храната, дресинг за салати, сокове или за приготвяне на освежаваща лимонова вода. Редовната консумация на пресен лимонов сок допринася за укрепване на имунната система, прочистване на стомашно-чревния тракт и кръвта.

Известен със своята комбинация от горчивина и лека сладост, този сок може да се добавя както към плодови и зеленчукови салати, така и към ястия по различни рецепти. Сокът от грейпфрут помага на организма да метаболизира по-ефективно протеините, помага за поддържане на колагена и за намаляване на признаците на преждевременно стареене.

Какво е HPP?

Обработката под високо налягане (HPP) е нетермичен (5ºC – 20ºC) метод за консервиране на храни и напитки, който гарантира безопасността на храните и постига увеличен срок на годност, като същевременно запазва органолептичните и хранителни качества на пресните продукти.

Базира се на използването на високо налягане, предавано от студена вода до 6000 бара /600MPa /87 000 psi, задържано за няколко минути. Това налягане се предава равномерно и мигновено през целия продукт, постигайки ефект, еквивалентен на пастьоризация, но само с използване на вода и налягане вместо топлина, с множество предимства за хранителни продукти и напитки

Как работи HPP?

Вече опакованите продукти се поставят в кошниците, които след това се избутват в блока HPP за няколко минути. По време на този процес високото налягане инактивира патогените и развалящите микроорганизми без използването на топлина, запазвайки оригиналния вкус, текстура и хранителни свойства на продукта. И това е! Без топлина, без химикали или консерванти ,при използването само на вода и високо налягане, се получават продукт с първокласно качество.

Защо HPP?

Oбработката под високо налягане HPP запазва своя вкус, цвят и състав. При плодовите и зеленчуковите сокове тази технология запазва всички хранителни вещества, витамини и антиоксиданти . Подобно е на консумацията на прясно изцеден сок, но с удължен срок на годност и гаранция за безопасност .

 

Чрез използването на HPP, хранителните и функционални свойства остават непокътнати, запазвайки своя пробиотичен характер и ензимна активност.

Свържете се с нас!

Нашият екип очаква с нетърпение да ви помогне

    CORYRIGHT RAW BRANI 2023 | info@rawbrani.bg | 070018266