Какво е HPP?
Обработката под високо хидростатично налягане е един от най-щадящите начини да запазим за дълго хранителните качества на пресните продукти, без да добавяме в тях каквито и да е консерванти. Как става това? Всяка опаковка минава през машина, която я натиска равномерно със студена вода под много високо налягане (6000 бара). Високото налягане убива патогенните бактерии, които може да са попаднали в храната по време на пакетирането и по този начин се получава вид пастьоризация без термична обработка.
Бутилираните
сокове се
зареждат в
контейнера
Притискат се със студена вода под налягане от 6000 бара
За няколко минути
налягането убива
патогените и
развалящите
микроорганизми
Пастьоризираните
сокове са готови за
употреба и могат да
издържат до 10 пъти
по-дълго
Плодове + HPP = дълъг живот
Обработката под високо хидростатично налягане се използва широко в хранителната индустрия, но е изключително подходяща най-вече за плодовите и зеленчукови сокове. Студената пастьоризация ни позволява да запазим всички хранителни вещества, витамини, минерали, пробиотици, ензими и антиоксиданти в плодовете, но едновременно с това да ги предпазим от бързо разваляне, гниене или потъмняване. С HPP имаме оригиналния вкус, текстура и полезните съставки на току-що изцеден сок, но можем да го съхраняваме по-дълго в хладилник, без да се притесняваме, че ще развали или ще загуби безценните си качества. Не използваме топлина (която убива и вредните, и полезни съставки), не добавяме консерванти и химикали. Само вода и високо налягане, това е.
Има ли нещо по-добро от HPP?
Да. Да пием сурови, току-що изцедени сокове. Но кога за последно си правихте сок от нар и портокал вкъщи? И колко време ни трябва, за да си приготвим фреш от морков, ябълка и мандарина? HPP пастьоризацията е бърз, безопасен и достъпен начин да си набавим лесно чистия вкус на природата. Без да губим време и без да приемаме ненужни консервиращи добавки и подобрители. Затова казваме, че Raw Brani е само вкус, без тайни.
Запазва витамините и полезните качества
Гарантира вкус,
качество и безопасност
Елиминира бактерии и патогени